tab dig med et vippebræt

2 uger siden |  0 comments  |  Kroppen

Vil du tabe dig, skal du forbrænde mere kalorier end du indtager igennem maden. Det er ikke raketvidenskab. Men kan høre alle mulige undskyldninger, nogle gange selv fra eksperter og videnskabsfolk.

Men uanset hvad, det er simpelthen en naturlov, som ingen kan undslippe: Spiser du mere end kroppen kan forbrænde, tager du på. Spiser du mindre, bliver kroppen tvunget til at forbrænde fedt, og så taber du vægt. Kropsfedt er kroppens egen livsforsikring. Det er de energireserver kroppen kan tære på i tider med for lidt mad. Ikke noget vi oplever i dag, i vores del af verden fordi vi har noget der kaldes fødevaresikkerhed.

Kroppen er ikke bygget til at sidde stille


Men genetisk befinder vores kroppe sig stadig i stenalderen, og der kendte man ikke noget til fødevaresikkerhed. Der var det vigtigt at spise mest mulig når der var nok mad, fordi vi aldrig vidste hvornår den næste måltid ville blive. Og jo mere kropsfedt vi kunne holde på, jo længere kunne vi overleve uden mad. I dag er denne naturens overlevelses strategi blevet til en fiasko for os.

Vore kroppe er også bygget til at bevæge sig. Egentligt, det meste af dagen, men hvem kan gøre det i dag? Det meste af vores arbejde er stillesiddende, eller med minimal fysisk belastning.

Hvordan får du kroppen til at slanke sig, selvom den ikke vil?


Løsningen er, udover at spise mindre, at træne og motionere mest mulig.

Princippet er, at du får pulsen til at stige til 70-80% af dit maksimum og holde den der. For træning, er det en lav intensitet. Din maks. puls er afhængig af alder og kondi. Den falder med alderen og derfor er det vigtigt at tjekke med de rigtige tabeller, som findes i alle fitnesscentre.

Vil du til gengæld træne din råstyrke, er det en helt anden slags træning der skal til. Der skal du belaste dine muskler så tæt på maksimal belastning som du kan holde til, men kun i korte serier. Eksperterne har altid skændtes om hvad der er optimalt. Nogle siger 3-4 serier med 6 gentagelser, andre siger 10-12. Her kan du lære mere om og finde inspiration til træning.

Vigtigt at vide er, at dine muskler vil vokse når du belaster dem hårdt. Men en træt muskel vil ikke vokse. Når musklen er træt vil den gå i restitutions måde. Dvs. den vil prøve at komme sig hurtigst mulig igen og går i en slags dvale frem for at blive stimuleret til at blive større.

Styrke og kondi er ikke nok


Noget som ofte bliver overset i dag, er koordination og balance samt reaktionsevne. Disse færdigheder er ekstrem vigtige, fordi de bestemmer hvor godt du kan bruge din veltrænede krop.

Det hjælper ikke at have masser af råstyrke og en god kondi, hvis du har dårlig koordination, kan ikke holde balancen og din reaktion er omtrent så hurtig som en dovendyrs. Balancebrættet, også kaldt vippebrættet er en af de bedste metoder for at træne disse evner. De kan også trænes hver for sig, med forskellige redskaber, men balancebrættet træner dem alle sammen på en gang.

Smart, ikke?

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Capoeira Angola 2 år siden 0 Comments

Hvornår skal du tage på smerteklinik København?

I dagens Danmark er der mange mennesker, mænd som kvinder, der lider af forskellige smerter i dagligdagen. For nogle er det knap så slemt, og opstår kun af og til, hvorimod det for andre er kronisk, og så kan det være meget svært at koncentrere sig o...

READ MORE
Capoeira Angola 3 år siden 0 Comments

Voksenbleer fra Tena giver personer med inkontinens en bedre hverdag

Det er blot få uger siden at Ekstra Bladet havde en forside-historie om hvor mange danskere der egentligt lider af inkontinens. Artiklen nævnte et tal på 400.000 – som imidlertid kun er et estimat. Da hele området er ekstremt tabubelagt findes der ne...

READ MORE
Capoeira Angola 3 år siden 0 Comments

Gode Råd Mod Luft I Maven

De fleste af os har prøvet at have luft i maven på et ubehageligt tidpunkt. Det er selvfølgelig ikke sjovt, men det går heldigvis hurtigt over. Men for nogle er det med luft i maven ikke noget der bare går over af sig selv, det er et stort problem og...

READ MORE